Представяне на книгата „Тракийското Писмо Декодирано“ V в гр. Бургас

На 28 септември 2018 г. в културен център „Морско казино“ гр. Бургас  се състоя среща-разговор с автора на петата книга от нашумялата поредица „Тракийското Писмо Декодирано“ – акад. Цветан Гайд.

Културното събитие беше организирано по случай честванията на Независимостта на България. В представянето си авторът – акад. Цветан Гайд запозна многобройната аудитория с научното откритие, проследяващо прочита на древната руническа писменост по нашите земи (Балканска Тракия), анализирайки част от артефактите, изследвани и изложени в книгата. Авторът акцентира върху важността българите да разбират древното си минало и значението му за обществото ни в настоящето.

Срещата завърши с дискусия и въпроси от публиката, относно вече осъществени, настоящи и бъдещи изследвания на Института по Т-наука, отдел Тракология. Постиженията в областта на декодирането на древната тракийска писменост по Метода Гайд намират многобройни почитатели из страната.  Представяния на откритията имаше вече в София, Враца, Стара Загора и Варна, където срещите предизвикаха огромен интерес.

Повече по темата може да чуете в звуковия файл тук, от БНР Бургас.