Представяне на книгата „Тракийското Писмо Декодирано“ V в гр. Пловдив

Тайните кодове на древните писмености по нашите земи.

Пред огромна публика от заинтересовани и почитатели на откритията по декодирането на древната тракийска писменост по „Метода Гайд“, на 27.10.2018 г. в Дом на културата „Борис Христов“ се състоя среща-разговор с автора на 5-та книга от нашумялата поредица „Тракийското Писмо Декодирано“ – „Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните”, акад. Цветан Гайд.

Авторът сподели най-новите постижения на екипа от Института по Т-наука, анализите и изводите от древното знание, запазено като текстове върху артефакти от тракийската цивилизация по нашите земи и акцентира върху значимостта от изследването и вникването в древните мистични технологии, приложими и днес – в съвременното информационно общество.

Настоящата книга е посветена на последните резултати от работата на института, а именно: след разчитането на йероглифите–идеограми на Тракийското Писмо, най-после и древните рунически знаци в Тракия са вече разчетени чрез „метода Гайд” през по-късния им еквивалент в келтската (галска) писменост на друидите, наречена от тях „огам” или Дървесна писменост. С помощта на тази аналогова писменост са декодирани посланията от Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др.

Бяха представени исторически изследвания и лингвистични анализи, потвърждаващи данните от ирландския фолклор, че галската (келтска) народност и култура води началото си от Древна Тракия /„Трако ди Данан“ – Траките от Дунав/ и тайните мистерии на остров Самотраки.

Срещата в Пловдив е част от голямата обиколка на автора из страната след огромния интерес, с който бяха посрещнати откритията в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Враца и Плевен.

Книгите от поредицата са плод от забележителния пробив на д-р Стефан Гайд през 2006 г. в декодиране на древната тракийска пиктографска писменост. Създаденият от него изследователски метод е приложим от всеки учен в различните области на познанието, лингвистиката и технологичните приложения. Разчетените артефакти по „Метода Гайд“ се датират от 5 хилядолетие пр.н.ера, период предхождащ с цели хилядолетия подобни писмености, познати на науката до сега в Египет и Шумер. Сензационните открития на Института по Т-наука в областта на модерната тракология завинаги променят историческата наука и възстановяват истината за древното минало на нашите предци.

Представянето на книгата съвпадна и с изложба на картините на иновативната художничка Диляна Ангелова, която също е повлияна в стила и фабулата на творбите си от посланията, разчетени по „Метода Гайд“.

Може да закупите книгата „Тракийското Писмо Декодирано“ – „Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните” от online книжарница books.bogari.bg