Представяне на книгата „Тракийското Писмо Декодирано“ V в гр. Плевен

На 24.10.2018 г. от 18:00 ч. в зала „Археология“ на Регионален Исторически Музей гр. Плевен, при изключителен интерес и препълнена зала, се състоя среща-разговор с автора на 5-та книга от нашумялата поредица „Тракийското Писмо Декодирано“ – „Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните”, акад. Цветан Гайд.
Авторът сподели най-новите постижения на екипа от Института по Т-наука, анализите и изводите от древното знание, запазено като текстове върху артефакти от тракийската цивилизация по нашите зами и акцентира върху значимоста от изследването и анализирането на древните мистични технологии, приложими и днес – в съвременното информационно общество.
Срещата в Плевен е част от голямата обиколка на автора из страната след огромния интерес, с който бяха посрещнати откритията в София, Варна, Бургас, Стара Загора и Враца.
Предстои представяне на книгата и в Пловдив на 27.10.2018 г.
Книгите от поредицата са плод и продължение на забележителния пробив, който д-р Стефан Гайд направи през 2006 г. в декодиране на древната тракийска пиктографска писменост. Създаденият от него изследователски метод е приложим от всеки учен в различните области на познанието, лингвистиката и технологичните приложения.