Представяне на книгата „Тракийското Писмо Декодирано“ V в гр. Кърджали

На 22 ноември 2018 г. Кърджали стана домакин на представянето на най-новата книга от нашумялата поредица „Тракийското Писмо Декодирано“ – „Мистериите на Самотраки и Руническата Книга на Тайните” от акад. Цветан Гайд. Инетресът към откритията и изследванията на Института по Т-наука, на който авторът е директор,  не стихва.  Вече в осем  града, пред огромна публика от заинтересовани, се състояха представяния на  книгата –  Враца, София, Стара Загора, Варна, Бургас, Плевен, Пловдив и Видин.

Книгите от поредицата са плод от забележителния пробив на д-р Стефан Гайд през 2006 г. в декодиране на древната тракийска пиктографска писменост. Създаденият от него изследователски метод е приложим от всеки учен в различните области на познанието, лингвистиката и технологичните приложения. Разчетените артефакти по „Метода Гайд“ се датират от 5 хилядолетие пр.н.ера, период предхождащ с цели хилядолетия подобни писмености, познати на науката до сега в Египет и Шумер. Сензационните открития на Института по Т-наука в областта на модерната тракология завинаги променят историческата наука и възстановяват истината за древното минало на нашите предци.

Акад. Цветан Гайд увери феновете на откритията, че има още много материали и артефакти, върху които Институтът по Т-наука работи и продължава да допълва и развива тази нова насока в Тракологията. Авторът обобщи също и основните изследвания и изводи, изложени в новата книга.

След  декодирането на йероглифите-идеограми на Тракийското Писмо, вече и древните рунически знаци в Тракия са разчетени чрез „Метода Гайд” през по-късния им еквивалент в келтската (галска) писменост на друидите, наречена от тях „огам” или Дървесна писменост. Руническият скрипт изпълва с конкретно съдържание образните знаци върху древни артефакти, мегалити и природни феномени. С помощта на тази аналогова писменост са декодирани посланията от Ситовския надпис, Кременския надпис и множество надписи, запазени върху мегалити като Харман кая, Бузовград и др.

Големият пробив в разчитането на новите артефакти прави „четими“ и разбираеми древни послания, чието съдържание е на високо концептуално ниво.